Profesyonel Hayat

Home » Profesyonel Hayat

Meslek: Fiziği ve Elektrik Mühendisi
Doğum Tarihi: 3 Mart 1960, Kerkük – Irak
Vatandaşlık: Türkiye
Eğitim
1984 – 1986 Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği, Lisans İstanbul –
Türkiye / Güç Elektroniği
1983 – 1984 Florida Teknoloji Enstitüsü Florida USA 2. ve 3. sınıflar
Elektrik ve Kontrol Mühendisliği
1978-1983 Boğaziçi Üniversitesi Fizik, Lisans, İstanbul – Türkiye
1975-1977 El Hikme Lisesi & Bakalorya &  Diploması, Kerkük – Irak

Mesleki Eğitim
Ağustos 1995 Yöndes Müşavirlik, ISO 9000 Kalite Yönetimi Seminerleri
İstanbul – Türkiye / 5 hafta
Kasım 1993 Instrument Society of America (ISA) Kontrol Sistemleri Tasarım ve
Uygulama Huston – ABD / 4 gün
Eylül 1991 ABB Automation; Kağıt ve Pulpa üretim control sistemleri Lyon –
Fransa / 4 hafta
Mayıs 1990 ABB Automation; Otomasyon ve Kontrol Sistemleri Vasteras –
İsveç / 2 hafta
Nisan 1989 ABB Motor Kontrol ve Lojik control Programlama sistemleri (PLC)
Lamperthime – Almanya / 3 hafta
Haziran 1987 AEG Industrial Systems Vinç ve Kaldırma Sistemleri, Motor Kontrol
ve Otomasyon sistemleri Frankfurt – Almanya / 2 ay

İş Hayatı
1999 itibaren Genel Müdür, Piomak Engineering and Contracting GmbH – Münih
1992 itibaren Genel Müdürü, PİOMAK Otomasyon Makina A.Ş. – Istanbul
1991-1992 Servis bölümü müdür yardımcısı, ABB ESAŞ – Istanbul
1989- 1991 Servis ve proje mühendisi, ABB Elektrik A.Ş. – Istanbul
1987-1988 Devreye Alma mühendisi, AEG General A.Ş. – Istanbul
1984-1986 Elektrik Mühendisi, ÜLKER Gıda San. ve Tic A.Ş. – Istanbul

Diller
Türkçe – Anadil
İngilizce – Mükemmel
Arapça – Mükemmel

Aktiviteler:
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) https://www.emo.org.tr Üye
Mimarlar ve Mühendisler Grubu (MMG) https://www.mmg.org.tr İstişare Kurulu
Üyesi
Boğaz Yöneticileri Vakfı (BYV) https://www.byv.org.tr Kurucular kurulu Üyesi
Bilim ve Sanat Vakfı (BSV) https://www.bisav.org.tr Kurucu
İstanbul Şehir Üniversitesi https://www.sehir.edu.tr Mütevelli Heyeti Üyesi

Kariyer
Servis, proje ve satış mühendisi ve Genel Müdür pozisyonlarında bulunan Sayın Avcı, selüloz ve kâğıt, gıda, ilaç, kimya sektörleri ile Enerji ve Su sektöründe uzun yıllar çalıştı.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okurken Ülker Şekerleme fabrikasında iki yıl yarı zamanlı Stajyer Mühendis olarak çalıştı. Orada ilk olarak endüstri için gerekli olan kontrol ve elektrik işleri için temel bilgileri öğrenmenin yanı sıra hammadde işleme, paketleme ve Malzeme taşıma hakkında bilgi edindi.
1987 yılında mezun olan Avcı, Frankfurt-Almanya’daki “AEG Drives Automation” iştiraki için çalışmak üzere İstanbul’daki AEG Elektrike katıldı. Görevi, Türkiye’deki 4 Limanda kurulması öngörülen büyük bir Vinç projesinde devreye alma mühendisi olarak görev aldı. Bu proje “AEG Almanya”, Alman “Krupp Şirketi” ile Türkiye’den bir Vinç üreticisi konsorsiyumu tarafından yürütüldü.
35 Milyon dolarlık bu projenin amacı, mevcut kapasitelere 37 konteyner vinci ekleyerek Türk limanlarının konteyner kapasitesini artırmaktı. Sahada devreye alma ve projenin AEG saha mühendisi olarak çalışan Avcı, projenin başlangıcında AEG Frankfurt tesislerinde vinçlerin Elektronik Kontrol sistemleri ve genel Elektrik ve Mekanik aksamları konusunda iki aylık bir eğitim aldı.
AEG’de geçirdiği 2 yılın ardından projenin tamamlanmasıyla birlikte 1989 yılında başka bir elektromekanik şirket olan ABB Türkiye’ye proje ve satış mühendisi olarak katıldı. Avcı ABB Elektrik firmasında ilk adımı olarak Almanya ve İsveç’te ABB ürünleri Elektronik Kontrol ve elektro mekanik sistemeler uzun eğitim kursları aldı.
Çeşitli yönetim eğitimleri alan Avcı, nerdeyse bu alanlarda Avrupa’daki tüm ABB satış konferanslarına katıldı.

Avcı, ABB’deki hizmetleri boyunca, farklı büyük ölçekli projeler için proje teklifleri hazırlamanın yanı sıra farklı müşterilere ABB sistemleri, ABB ekipmanı ve ürünleri satmak için birçok kez ABB uluslararası personel ekibinin bir üyesi oldu.
Avcı, ABB İstanbul’da çalışırken ABB İsveç, Almanya, İsviçre ve Finlandiya ile birlikte çalışıyordu. Avcı’nın çalışmalarının bir kısmı da faaliyet raporu, satış tahmini ve aylık, üç aylık ve yıllık satış bütçelerini hazırlamaktı. Avcı, 1990 yılı başında, ABB Fransa’nın büyük ölçekli bir kâğıt fabrikası Otomasyon projesinin 3 ay süreyle çalışan bir ekibe üye olarak atandı. Bu görevin ardından Avcı, ABB Servis Türkiye Yardım Müdürü olarak atandı.
Avcı bu görevinde 6 tecrübeli mühendis ve 2 vasıflı teknisyenden oluşan ekibi yönetirken ABB tarafından Türkiye’de kurulan büyük ölçekli elektromekanik sistemlerin devreye alma hizmetlerinden sorumluydu.
ABB hizmetinde, Avcı’nın görevi Satış ve Pazarlamayı koordine etmek, müşterilerle Hizmet Sözleşmelerini imzalamak, hem personeli hem de müşterinin bakım personeli için eğitim programını hazırlamaktı. Sayın Avcı’nın çalışmasının bir kısmı da Servis ekibinin hesabını kontrol etmek, satışları bütçelemek ve periyodik faaliyetleri raporlamaktı.
Hem AEG hem de ABB’den Avcı, satış ve pazarlama, proje tasarımı ve yönetimi ve saha çalışması konularında geniş bir deneyim kazanmıştır. Proje yönetimi, satış ve pazarlama için birçok araç geliştirdi. Dahası, Avcı profesyonel olarak çalışırken hem yeni teknikler hem de uzun vadeli stratejilerle yönlendirilen iş geliştirmede her zaman takip etmekte idi.
Avcı, 1992 yılının başında ABB’den ayrılarak aynı yılın Mayıs ayında Piomak şirketini Ülker firmasının ortaklığı ile kurdu. Amaçlardan biri Elektromekanik Mühendisliği ve Taahhüt alanında girişimci yatırımcı olmak iken; diğeri ise bölgeye hizmet veren bir teknoloji firması kurmaktı.
Avcı, 1992 yılından bugüne kadar Türkiye, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 100’den fazla proje tamamlamış olan Piomak’ı yönetmiştir. Piomak’ın 1998 yılına kadar tamamladığı proje Sanayi sektöründe tamamlanmış olsa da Enerji ve Su işlerine yönelik altyapı projelerinde güncel projelerin tamamı Piomak tarafından tamamlanmıştır.

Akademik Tecrübe
Avcı, İstanbul Şehir Üniversitesi’nin akademik programlarına katılarak öncelikle İşletme Yüksek Lisans (MBA) öğrencilere dersler verdikten sonra Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencilerinin planlanmış “Proje Yönetimi” dersi verdi.

MBA seminerleri
1) 03.03.2017 – 31.03.2017 2017, Proje Yönetiminin ABC’si
2) 23.03.2018 – 21.12.2018 2018, İş Yapmanın ABBC’si
3) 20.02.2020, Başarının Değeri

Dersler: Proje Yönetimi
Kodu: YBS 451 EM 451 /
Sınıf: Son sınıf Endüstri Mühendisliği
Dönem: Sonbahar 2019

Müfredat
Ders, Öğrencilerin gerçek hayata atıldıklarında karşılarına çıkan işleri bir proje olarak yapmayı öğretirken, mezun olan öğrenciler, iş hayatlarında yönetecekleri veya içinde bulunacakları “Proje Yönetim” takımlarında iş sistematiğin ve önceliklerini öğretmeye yönelikti. Dersin konuları arasında, mühendislerin çalıştıkları projelerin tamamlanması esnasında ihtiyaç duyacakları bilgiler vardı.

 

Whatsapp
Oral Avcı
Oral Avcı
Merhaba ?
Size nasıl yardımcı olabiliriz?